2016. május 19., csütörtök

Kismama masszázs, mint a szülészet alternatív terápiája


A Thai női-és kismama masszázs, mint a szülészet alternatív terápiája - Seprényi Laura, szülésznő, Kismama masszőr

 
Az idén 26 éve lesz, hogy szülésznőként dolgozok a Kenézy Kórházban. A szülészet minden részlegét bejártam. Jelentős tapasztalatot szereztem a szülőszobán, a gyermekágyas részlegen, a nőgyógyászati műtétes osztályon, dolgoztam az ambulancián és a terhespatológián.
Személyesen is átéltem a szülés-születés csodáját, 3 leány gyermek édesanyja vagyok.

 
A hivatásom alatt felmerült igények és saját tapasztalataim vezéreltek a Thai női-és kismama masszázs elsajátításához. Ugyanis a terhesség jelentősen megváltoztatja a nő testi-lelki állapotát. A hormonális hatások miatti pszichés állapot változása, a fizikai állapot, a terhesség előrehaladtával fokozódó panaszok megjelenése jelentős terhet ró a várandósok szervezetére. Érzékenyebbé válnak, törődésre, megértésre, fizikális panaszaik enyhítésére vágynak.
Súlyosabb derékfájás, lábfájdalom, idegszál becsípődések, karzsibbadás esetén hiába kérnek segítséget szakorvosoktól nem tudnak segíteni, mert a kismamák erős gyógyszereket nem szedhetnek, fizikotherápiára nem járhatnak,gyógyfürdőbe nem mehetnek, masszázst nem vehetnek igénybe. Mindenki annyit mond, hogy a terhesség végével elmúlik. Feküdjön, pihenjen. És addig????

 
Hogyan lássa el többi gyermekét, háztartását, családját, önmagát? Várja a terhesség végét, amire annyira vágyott? A pszichés megélése is sérül a kismamaságnak.
A weboldalam látogatásai alapján észrevehető, hogy a kismamák, sőt kispapák megoldást keresnek. Ez motivált abban, hogy megoldást keressek számukra.
Így végeztem el a Thai női-és kismama masszázs modult, ugyanis csak ezzel a technikával szabad kismamákat masszírozni!

 
A thai gondolkodás eltér az európaitól,gondolkodásmódjuk az energiaáramláson alapszik. A testünkben 10 energiavonal(sen) található. Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik az energiaáramlás, zavara hosszabb távon különböző betegségek okozója is lehet. A thai masszázs a teljes emberre hatással van mély anatómiai és fiziológiai szinten.
Holisztikus hatású, mert a teljes egész embert kezeli, nem csak egyes részleteit.
A sokoldalú kezelés ideje egy-másfél órás teljes testet átmasszírozó, a testi és lelki egyensúlyt visszaállító gyógyító foglalkozás. Az energiablokkok felszabadítása által helyreáll a test harmóniája, aktiválódik öngyógyító ereje, erősödik ezáltal az immunrendszer.

 
Kismama masszázs:
Thaiföldön "fehér"ember még nemigen végezte el ezt a "tithos",vagy semmilyen módon nem reklámozott vállfaját a thai masszázsnak,és a szakirodalma is kizárólag thai-ul van Thaiföldön.
A thai kismama masszázs a kismama problémáinak elsődleges enyhítésére szolgál a megfelelő mozdulatok kombinálásával összeállított 60-90 perces masszázsfolyamat.
A masszázs alatt nemcsak a kismama lelke,de a babájáé is megnyugszik.
Kismama masszázs hatásai:

  • csökkenti a stresszt
  • csillapítja a fájdalmat
  • oldja az izmok és izületek merevségét
  • növeli a test rugalmasságát
  • javítja a terhesség melletti gerinctartást
  • megszünteti a feszültséget,a fáradtságot
  • megkönnyíti az ellazulást
  • oldja az izomgörcsöket
  • javítja a vérkeringést
  • enyhíti a székrekedést és a gyomorégést
  • csökkenti a kóros folyadék visszatartását,az oedema képződést
  • stabilizálja a vérnyomást
  • erősíti az immunrendszert
Női masszázs:
  • menstruációs panaszokra
  • klimax panaszaira
  • terhesség előtt
  • várandósság alatt
  • szülés után
Szülés után:
A szülés után, szoptatás közben a hátizmok terhelése fokozott, így a szülést követő második hónaptól ismételten ajánlott a masszázs.
Itt kell megemlíteni a szülés utáni depressziós állapotot, amelyet nagymértékben elkerülhetünk, ha heti egy aromaterápiás, vagy herbál masszázst választunk.
 

A kismama masszázzsal célszerű csak szakképzett és tapasztalt masszőrt felkeresni, ugyanis a nem körültekintően végzett kezelések veszélyt jelenthetnek a kismamák számára. A szakképzett masszőr tudja, hogy mikor melyik területen, hogyan kell dolgoznia, így ezek a veszélyek elkerülhetőek.
A masszázs amit csinálok több, mint masszázs, mert közben szülésre felkészítés is folyik. Bátran kérdezhetnek, panaszkodhatnak, szívesen adok szakmai tanácsokat a kismamáknak. Több problémát oldunk meg egyszerre.
Összegezve a leírtakat és a területen szerzett tapasztalatokat bátran merem állítani, hogy a thai kismama masszázsnak fontos helye van a szülészet alternatív therápiái között!
Célom, hogy a szakma ismerje meg ezt a lehetőséget és bátran tanácsolja probléma esetén a kismamáknak. A visszajelzéseket a weboldalamon és a Facebook Thai női-és kismama masszázs oldalamon el lehet olvasni. Leírják a paciensek miben segített számukra a thai női-és kismama masszázs.


http://www.kismama-masszazs.hu/
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése