2017. június 6., kedd

Pelenka nélkül is lehet? Hogyan?

Minden évben a vártnál nagyobb az érdeklődés ebben a témában, így idén azt gondoltuk, nem csak mi, gyakorló anyukák tartjuk ezt a beszélgetést, hanem hívunk valakit, aki tanult is erről. 

De miről is van szó? Korai biliztetés? Nem teljesen.

Az EC (Elimination Communication, vagyis ürítési kommunikáció) gyengéd, erőszakmentes reakció a babák, születésüktől fogva fennálló, természetes higiéniai igényére.
Az EC-vel megtanuljuk a babák jelzéseit, természetes ürítési ritmusát és segítjük őket a folyamatban amíg természetes módon önállóak nem lesznek, általában 9-18 hónapos koruk között.
A természetes csecsemőhigiéniát, vagyis az EC-t, ideális esetben újszülött kortól és teljes időben gyakoroljuk, de egészen 18 hónapos korig bármikor elkezdhető és akár részidőben is sikerek érhetők el vele. 18 hónapos kor után pedig érdemes a “normál” szobatisztasági gyakorlattal vegyítve alkalmazni, hiszen a totyogók igényei teljesen mások mint egy csecsemőé.
Bármikor is kezdjük, egy biztos: a babák születésüktől kezdve készen állnak rá, hogy ne a pelenkát használják WC-nek. A kérdés csak az, hogy mi szülők készen vagyunk-e rá?

Ilyen és hasonló témák várhatók 🙂 utána pedig szívesen válaszolok kérdésekre és meg lehet nézni az EC eszközöket is.


Krémer Sára
EC tanácsadó
Kismama és Baba-Mama Jóga oktató


A szükséges bemutató eszközöket a Mamamibolt biztosítja
Előadás június 14. szerdán 14 órától 
Víztorony Nagyerdő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése