2017. június 9., péntek

Pocakkoncert - Először Debrecenben

Szeretettel várjuk a kismamákat egy fél órás kikapcsolódásra, relaxálásra a Harmony Trio zenél majd!
Válogatott klasszikus zenékkel segítünk bensőséges hangulatot varázsolni, ahol a kismama átadhatja magát a zene által kiváltott érzelmeknek. 
Számos kutatás bizonyította már a zene pozitív hatását a magzatra és a kismamára. A magzati korban hallott zene pozitív hatást fejt ki a baba agyának fejlődésére, későbbiekben elősegíti, megkönnyíti bizonyos ismeretek elsajátítását. Azok a babák, akik zenei stimulációban részesültek, a vizsgálatok szerint előbbre tartanak a beszédfejlődésben, érzelmileg kiegyensúlyozottabbak és intenzívebb a reakciójuk a szüleikkel. Egy időben hat a két agyféltekre, hangolja azok működését. A negyedik hónaptól már jól meg tudja különböztetni a külső hangokat, hallása kifejlett.
NEM MINDEGY, milyen muzsikát hallgat a kismama: a kemény zenére - rock, hevy metal - , disszonáns harmóniákra a magzatok zaklatottak lesznek, pulzusuk felgyorsul. Az intenzív és tartós zajok pedig komoly következményekkel járhatnak a magzat idegrendszerének fejlődésére, amik születésük után is kifejtik hatásukat. Orvosok javasolják a kismamáknak naponta legalább fél óra komolyzene hallgatását, mert ez áll legközelebb az anya szívdobogásához. A lágy zene érzelmi biztonságot ad. Ez nyugtatja meg az anyát és a magzatot is. Ami az anyának kellemes, az a legjobb a magzatnak is. Az élőzene hallgatásakor az alkotás folyamatában való jelenlét még erősebb hatást gyakorol a hallgatóra.

 Ízelító a megnyitón június 12-én 16.30 órakor

Június 13. kedd 14.30 órakor a Víztoronyban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése